Actueel

Je eigen vierkante meter Domplein

Het is nu voor iedereen mogelijk een virtuele vierkante meter van het Domplein te adopteren.

Het hart van dit project van Initiatief Domplein is de website www.mijndomplein.nl. Daar kunnen alle deelnemers hun eigen vierkante meter vullen met een foto en een persoonlijk verhaal over het plein. “Zo ontstaat een virtueel Domplein vol verhalen, belevenissen, jeugdherinneringen en persoonlijke waarnemingen”, zegt Paul Baltus van Initiatief Domplein. “Het mooie van deze aanpak is dat er echt een concreet en herkenbaar stukje Domplein van jou is”, legt hij uit. “Het gaat niet om een anonieme meter regenwoud of Noordpool. De betrokkenheid van Utrechters bij hún Domplein wordt op deze manier nog groter.”

Wedstrijd
Aan de mogelijkheid een vierkante meter Domplein te adopteren is een wedstrijd verbonden. Iedereen kan tijdelijk een gratis virtuele vierkante meter invullen met een mooi verhaal of mooie beelden. “Wie de komende zes weken de meeste internetbezoekers naar zijn stukje Domplein weet te trekken, krijgt een échte vierkante meter op het Domplein cadeau”, zegt Baltus. “Je kunt dus winnen door bijvoorbeeld je vriendenkring te mobiliseren. Het wedstrijdverloop is op de site te volgen, doordat op een plattegrond van het Domplein groeiende torentjes per vierkante meter het aantal hits aangeven.”

Voor vijf jaar lang 100 euro per jaar wordt iemand virtueel eigenaar van zijn vierkante meter Domplein. De adoptie van een stukje plein draagt bij aan de plannen van Initiatief Domplein, dat de geschiedenis op en onder het plein beleefbaar wil maken.

OVER INITIATIEF DOMPLEIN

INITIATIEF DOMPLEIN maakt de rijke, verborgen geschiedenis van 2000 jaar Domplein aanraakbaar en beleefbaar