Actueel

Eerste bezoekers enthousiast over Schatkamer Domplein

In ruim een uur kwam 2000 jaar geschiedenis voorbij. Beginnend met het Romeinse castellum, waarvan de stenen muur nog in de Schatkamer zichtbaar is. Na afloop van de rondleiding praatten de bezoekers nog wat na over wat ze beleefd hebben.

Marjolein van Bergeijk, webredacteur bij UtrechtYourWay.nl, heeft veel opgestoken van de rondleiding. ‘Eerlijk gezegd wist ik niet dat de geschiedenis van Utrecht zó ver terugging.’ Marjolein kan de opgedane kennis over het Domplein goed gebruiken voor haar werk. ‘We krijgen als toeristisch aanspreekpunt veel telefoontjes van mensen met vragen over wat er in Utrecht te doen is. En we sturen daar ook nieuwsbrieven over rond. Voortaan kan ik deze rondleiding daarin dus ook noemen als interessante tip.’ Haar collega Nadine van der Bijl is zelfs wat stil geworden van het verhaal over 2000 jaar Domplein. ‘Vooral de film was erg indrukwekkend.’

Onder de eerste bezoekers van de Schatkamer waren ook cameraploegen van de NOS en van RTV Utrecht. Bekijk hier hun berichtgeving over de opening:

> NOS

> RTV Utrecht

 

 

OVER INITIATIEF DOMPLEIN

INITIATIEF DOMPLEIN maakt de rijke, verborgen geschiedenis van 2000 jaar Domplein aanraakbaar en beleefbaar