Actueel

Ontdek Schatkamer Domplein

Beleef 2000 jaar geschiedenis op én rond het Domplein.Van het Romeinse castellum een paar meter onder de grond tot aan de windvaan van Sint Maarten op de 112 meter hoge Domtoren, het Domplein is één grote schatkamer.

Bisschoppen, keizers, legionairs, kanunniken en burgers hebben tastbare sporen achtergelaten. Schatkamer Domplein is ontdekkingstocht langs deze zichtbare en onzichtbare sporen uit het verleden. Jong en oud komen op een leuke, leerzame manier in aanraking met de geschiedenis van Utrecht en het Domplein in het bijzonder.

Schatkamer Domplein beleef je door een rondleiding met gids. De wandeling op, onder en rond het Domplein duurt ongeveer een uur. Een wervelende film in de middeleeuwse kelders van het UCK verhaalt de 2000 jaar geschiedenis van de plek waar de stad Utrecht ontstond. Een reis door de tijd met een iPad laat het Domplein zien zoals je het nog nooit zag: van het Romeinse castellum, via de romaanse en gotische Dom, tot aan nu.

Bezoek Schatkamer Domplein. Laat je verrassen door de macht en pracht uit het verleden en de plannen voor de toekomst. 

Tickets: VVV Utrecht, Domplein 9. Reserveren via 030 236 00 10. 

Tip: bezoek de Schatkamer in combinatie met een beklimming van de Domtoren

Aanvangstijden

Woensdag t/m vrijdag: 14u30
Zaterdag: 12u30 en 14u30
Zon- en feestdagen: 13u00 en 14u30

Prijzen

Volwassene:  8,00
Kind (4 t/m 12 jaar): € 4,50
Student/CJP/65+: € 6,50

Voor privérondleidingen en groepsrondleidingen gelden andere tarieven. Neemt u hiervoor contact op met VVV Utrecht

Mindervaliden: een lift & toiletvoorzieningen maken de Schatkamer gedeeltelijk bereikbaar voor mensen met een fysieke beperking. Neemt u contact op met VVV Utrecht voor meer informatie.

OVER INITIATIEF DOMPLEIN

INITIATIEF DOMPLEIN maakt de rijke, verborgen geschiedenis van 2000 jaar Domplein aanraakbaar en beleefbaar