Actueel

Beton storten dak Schatkamer Domplein II

Op 23 augustus is het beton gestort van het toekomstige 'dak' van Schatkamer Domplein II. Om 5.00 uur 's ochtends is onder leiding van Aannemersbedrijf Van Zoelen BV begonnen met storten van de benodigde 103 kuub.

Rond 10.00 uur was het storten klaar. Het beton is 'gevlinderd' en vervolgens afgedekt met nat gemaakt tapijt, dit om scheurvorming te voorkomen. In het weekend en begin van de volgende week kan het betondek uitharden. Daarna wordt het afgedekt met zand en Stelconplaten, zodat op woensdag 28 augustus het Domplein 'schoon en veilig' opgeleverd kan worden. Op 31 augustus is het Domplein namelijk het feestelijke decor van VJ op de Dom beats Barok van de Vrede van Utrecht!

Op 2 september wordt de bouwplaats van Schatkamer Domplein II weer opgebouwd en start de archeologische opgraving vanuit de opengelaten 'gaten' in het betondek. Na de inrichtingsfase (januari tot mei 2014) ontstaat een fascinerende ondergrondse wereld met daarin de overblijfselen van 2000 jaar Nederlandse geschiedenis.

Schatkamer Domplein II opent in juni 2014 en maakt - samen met de eerste Schatkamer - de rijke, verborgen geschiedenis van het Domplein aanraakbaar en beleefbaar.

Nieuwsgierig? Doe de bouwplaats & archeologie rondleiding iedere woensdag en zaterdag om 13.30 uur. Tickets & info: VVV Utrecht, Domplein 9.


Beeldverslag beton storten dak Schatkamer Domplein II


  

  

  

  

  

OVER INITIATIEF DOMPLEIN

INITIATIEF DOMPLEIN maakt de rijke, verborgen geschiedenis van 2000 jaar Domplein aanraakbaar en beleefbaar