Actueel

BankGiro Loterij schenkt € 390.000 voor DOM under

Initiatief Domplein is verheugd met de BankGiro Loterij bijdrage van € 390.000 aan de bouw van DOM under. De ondergrondse ontdekking op het Domplein kan zo nog spannender worden gemaakt op weg naar de opening op 2 juni, Stadsdag Utrecht.

BankGiro Loterij
Op het Goed Geld Gala van 11 februari in de Nieuwe Kerk Amsterdam maakte de BankGiro Loterij haar bijdrage aan DOM under bekend. De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. Bijna 600.000 Nederlanders spelen mee. Zij maken kans op prijzen en steunen alle vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea. De BankGiro Loterij kon dankzij haar deelnemers uit de inleg in 2013 62,5 miljoen euro bijdragen aan cultuur in Nederland. Twee derde van dat bedrag gaat naar musea, molens en monumenten, zoals het Rijksmuseum, de Hermitage Amsterdam, Vereniging de Hollandsche Molen en het Fries Museum. Een derde gaat naar organisaties, zoals het Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting DOEN, die op hun beurt podiumkunsten, beeldende kunst, festivals, cultuurprojecten en concerten ondersteunen. 

Lees verder op bankgiroloterij.nl

Foto: Managing director BankGiro Loterij Marieke van Schaik en Paul Baltus van Initiatief Domplein, Roy Beusker Fotografie

OVER INITIATIEF DOMPLEIN

INITIATIEF DOMPLEIN maakt de rijke, verborgen geschiedenis van 2000 jaar Domplein aanraakbaar en beleefbaar