Actueel

DOMunder wint prestigieuze Museums + Heritage Award

DOMunder heeft op 29 april in Londen de Museums + Heritage Awards for Excellence 2015 gewonnen in de categorie Internationaal. DOMunder ontvangt de prijs voor het belevingsontwerp gemaakt door Tinker imagineers in samenwerking met JDdV Architecten.

"We loved the innovative and creative use of technology which was an intelligent solution to the challenge of interpreting archaeology, successfully creating a sense of place and bringing structural foundations to life!", aldus de jury. 

DOMunder is een ondergrondse ontdekkingstocht naar de 2000 jaar geschiedenis van het Domplein, Utrecht en Nederland. Bezoekers gaan met een slimme zaklamp op zoek naar de archeologische overblijfselen die de spannende verhalen van het Domplein vertellen. Nergens anders in Nederland is op één plek twintig eeuwen geschiedenis te zien en te beleven.

De jaarlijkse Awards van de Museums + Heritage Show zijn voor de dertiende keer uitgereikt. Deze awards worden toegekend aan voortrekkers in de erfgoedsector, en honoreren expertise en innovatie bij musea, galerieën en attracties in het Verenigd Koninkrijk en de rest van Europa. The Museums + Heritage Show is het grootste vakevenement voor professionals op het gebied van musea, erfgoedbeheer en culturele attracties.

Tinker imagineers bedacht en produceerde de bezoekersbeleving van de eerste permanente, openbare opgraving in Nederland voor Initiatief Domplein. JDdV Architecten ontwierp de ruimtelijke constructie. DOMunder opende op 2 juni 2014 haar deuren en heeft inmiddels meer dan 35.000 bezoekers ontvangen.

 

OVER INITIATIEF DOMPLEIN

INITIATIEF DOMPLEIN maakt de rijke, verborgen geschiedenis van 2000 jaar Domplein aanraakbaar en beleefbaar