Mijn Domplein

ADOPTEER EEN M2 DOMPLEIN

Ze hebben al heel wat meegemaakt, de vierkante meters van het Domplein. Kijk maar in de geschiedenisboeken. Onder sommige meters schuilen de resten van een muur uit de Romeinse tijd. Op andere stonden ooit de pilaren van het ingestorte middenschip van de Domkerk. En dan heb je nog de meters die er getuige van waren dat de Unie van Utrecht getekend werd in 1579.

Allemaal grote gebeurtenissen, zeker, daarmee kan het plein voor de dag komen. Maar de vierkante meters zijn minstens even verguld met al die tienduizenden kleine belevenissen die minder bekende mensen hebben meegemaakt. Die jíj hebt meegemaakt.

Daarom is het mooi dat je zelf Grondlegger van het Domplein kan worden door een vierkante meter te adopteren. Zodat jouw geschiedenis zich mengt met die van dat bijzondere plein - dat ook in de toekomst een grote rol zal blijven opeisen. Vertel op mijndomplein.nl dan meteen jouw unieke Utrecht-verhaal, zodat er een levendig virtueel plein ontstaat vol inspirerende gebeurtenissen die níet in geschiedenisboeken te lezen zijn.

Als Grondlegger steun je de projecten van Initiatief Domplein. Je ontvangt voor je geadopteerde meter een certificaat dat is ontworpen door de Utrechtse beeldkunstenaar Jan de Rode.

Mijn Domplein

OVER INITIATIEF DOMPLEIN

INITIATIEF DOMPLEIN maakt de rijke, verborgen geschiedenis van 2000 jaar Domplein aanraakbaar en beleefbaar