27 november 2021

Bekendste meer van Italië

2 min read
Gardameer

Het Gardameer kent iedereen, of misschien ben je er wel eens op vakantie geweest. Prachtig blauw water, omringd door schitterende bergen, stranden, dorpjes en gezellige toeristenstadjes. Het meer is een van de belangrijkste trekpleisters van het land voor het toerisme, zowel buitenlandse als Italianen zelf gaan jaarlijks naar het meer toe om er vakantie te vieren. Rond het meer vind je veel campings waar je kunt verblijven, ook de dorpjes heb je er van klein tot groot.

Gardameer

Dorp in een bergachtige omgeving

Het noordelijkste dorp van het Gardameer is Riva del Garda, in een bergachtig gebied gelegen en spectaculair om te zien. Met zijn winkelstraten en huizen denk je dat je in een Zwitsers dorp bent beland, door de bergen rond het dorp is het er iets minder warm dan de andere plaatsen rondom het meer. Mountainbikers en wielrenners vinden het dorp geweldig om te fietsen, het stadsmuseum ligt aan het water. Vind je het leuk om naar een markt te gaan, iedere tweede en vierde woensdag van de maand is er markt.

Kustlijn van het meer

Bij het Gardameer is het een aaneenschakeling van strandjes, baaien, rotswanden inhammen die verborgen zijn. Privé strandjes waar je een ligbed kunt huren, of een publiek strand. Heel veel stranden hebben kiezels, de zandstranden zijn op een hand te tellen. Gelukkig hebben de meeste hotels en camping een eigen strand, het is geen overbodige luxe om waterschoenen te dragen op het strand. In het prachtige heldere water vind je zeker de verkoeling die je zoekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *