Check dit voordat je een tweedehands auto koopt!

Je eerste auto kopen? Of ben je krap bij kas maar heb je echt een wagen nodig? Dan is een tweedehands auto of een shortlease aanbieding van Blankert Shortlease wel iets voor jou! Wil je toch liever de enige eigenaar zijn van het voertuig? Dan is een tweedehands auto zeker geen slechte keuze. Maar, wees voorzichtig, je wil niet opgelicht worden! Om je goed voor te bereiden op zo’n aankoop zijn hier drie dingen waar je op moet letten voordat je een tweedehands auto aanschaft.

Werkt alle elektronica nog?

Wanneer je een gebruikte auto wil kopen, is het belangrijk te checken of alle elektronica in de auto het nog wel goed doet. Met elektronica bedoelen we onder andere de radio, airconditioning en verwarming. Doet het licht het ook nog wel? Test alles uit! Mocht je iets vinden dat niet werkt en dat de verkoper niet heeft gemeld, wees dan nog voorzichtiger voordat je de auto koopt. Wanneer de verkoper zulke dingen achterwege houdt, wat vertelt hij je dan nog meer niet?

Wat is de tellerstand?

De tellerstand laat je natuurlijk weten hoeveel er met de auto gereden is. En wanneer je weet hoeveel er met de auto gereden is, kun je beter inschatten hoe gebruikt de auto is en hoeveel onderhoud het mogelijk nodig heeft. Let op! Er zijn auto’s waarbij de tellerstand is teruggedraaid. Dit is tellerfraude, en dat is verboden. Door de teller terug te draaien kan de auto namelijk voor duurder worden verkocht. In Nederland is dit sinds 1 januari 2014 niet meer toegestaan. Toch komt het nog wel eens voor dat er een teller is teruggedraaid. Wees dus voorzichtig wanneer je een tweedehands of gebruikte auto wil aanschaffen.

Doe een testrondje

Voordat je een auto aanschaft moet je natuurlijk weten hoe hij rijdt. De auto kan er van buiten en binnen wel prima uitzien, maar je weet pas écht of hij geschikt voor je is wanneer je er in hebt gereden. Vraag dus of je een testrondje mag doen! Mag het niet? Wees dan op je hoede. Vraag waarom het niet mag. Doet de verkoper vaag of praat hij eromheen? Denk dan nog maar eens twee keer na voordat je de auto aanschaft.

Een auto aanschaffen is geen kleine beslissing en kan een groot gat in je portemonnee veroorzaken. Daar wil je natuurlijk geen spijt van hebben! Check daarom dus eerst alles voordat je de stap waagt. Check de elektronica, kijk naar de tellerstand en doe een testrondje. Mocht dat goed uitpakken, dan is er een goede kans dat je je volgende voertuig hebt gevonden!

Reacties zijn gesloten.