Een stelling op maat past altijd

Stellingen zijn voor de opslag van goederen. Omdat ze zo veelzijdig en nuttig zijn, kom je stellingen op veel plaatsen tegen. Mensen gebruiken stellingen op zolder en/of in de kelder voor allerlei dingen die men niet vaak gebruikt. Omdat stellingen gemaakt worden voor hun nut en niet om hoe ze eruit zien, zal je ze niet gauw tegenkomen op plekken waar dat laatste belangrijk is. Dus als boekenkast in een woonkamer is onwaarschijnlijk. In een doe-het-zelf zaak kun je ze wellicht zien. In magazijn-achtige verkooppunten kom je ze zonder twijfel tegen. Omdat ze heel veel in magazijnen stellingen gebruiken, worden ze ook wel magazijnstellingen genoemd. Ze komen in veel vormen en zijn als een stelling op maat te verkrijgen.

Soorten stellingen

Stellingen komen in een groot aantal standaardvormen. We maken onderscheid tussen legbordenstellingen, palletstellingen, inrij- of doorrijstellingen, doorrolstellingen, draagarmstellingen, omloopstellingen, verrijdbare stellingen, insteekstellingen of honinggraadstellingen, kleinvakstellingen, haspelstellingen en hoogbouwstellingen. En zoals eerder al is genoemd, is een stelling op maat ook een optie. Als we het hebben over een groot magazijn, dan is het erg belangrijk om alvorens de stellingen naar binnen te rijden, een doordacht plan voor de plaatsing van ze te maken.

Overwegingen

Factoren die een rol spelen bij de inrichting van een magazijn zijn bijvoorbeeld het soort producten en lopen er medewerkers rond of ook kopers. Voor kopers moeten de producten goed zichtbaar blijven en dus kunnen de stellingen niet erg hoog zijn. Kopers moeten ook de ruimte hebben om rustig te kunnen rondlopen en om iets uit de stelling halen om het nader te kunnen bekijken. Lopen er geen kopers rond, dan kunnen de stellingen veel hoger worden. Dan moet er natuurlijk wel een oplossing zijn voor het omlaaghalen van producten. De gangpaden kunnen wellicht smaller worden, maar als je bijvoorbeeld een vorklift gebruikt om bij de hogere lagen te komen, dan moet daar natuurlijk wel de ruimte voor zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *