Hoe kies je tuintegels

Nieuwe tegels in je tuin leggen doe je niet elke dag, en kan dan ook lastig zijn om tegels te kiezen. Want waar moet je op letten? Je wilt mooie stenen, maar ze moeten waarschijnlijk ook lang mee gaan. Of je wilt juist dat de stenen gewoon hun werk doen. Wij hebben een plek gevonden waar ze bijna alles verkopen: bestratingsmarkt.com. Voordat je een soort uitkiest, moet je nadenken over verschillende dingen. Wat die dingen zijn, vertellen we je hieronder.

Waar komen de stenen te liggen

Dit is misschien wel de belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen voordat je tegels kiest. Komen de stenen te liggen op een stuk wat veel gebruikt wordt, dan moeten ze daar ook tegen kunnen. Denk bijvoorbeeld aan een looppad, het stuk bij de BBQ of waar de tuintafel komt te staan. Als je al hebt bedacht hoe de inrichting van je tuin wordt, kan je hier de tuintegels op uitkiezen. Je hebt stenen speciaal om op de grond gebruikt te worden en die een hoop aankunnen, maar er zijn ook stenen die je beter voor muurtjes kan gebruiken. Let hier op bij het tegelshoppen.

Gladheid

Om te voorkomen dat je bordjes met ‘pas op is glad’ neer moet zetten elke keer dat je gasten uitnodigt, moet je letten op de gladheid van de tegels. Nederland is nu eenmaal een land waar het veel regent. Je doet er niet verkeerd aan om daar rekening mee te houden. Gladde vlonders en gladde tegels zijn dingen die vragen om ongelukken. Neem daarom anti-slip tegels voor in je tuin. Vooral op plekken naast water is dit belangrijk. Ook al heb je geen rondrennende kinderen, dan nog kun je gasten krijgen die kinderen meenemen. Voorkom dat mensen snel vallen in je tuin!

De hoeveelheid licht in je tuin

Klinkt gek, maar denk zeker na over hoeveel licht er valt op de plek dat je de tegels neer wilt leggen. Een lichte kleur tegel ziet er beter uit op een schaduwrijke plek dan een donkere tegel. Andersom geldt hetzelfde: op een plek waar veel zon valt kunnen donkere tegels juist prachtig staan. Houdt dus altijd aan om licht te matchen met donker en donker juist te matchen met licht.

Reacties zijn gesloten.