Lees dit voordat je een motor aanschaft

Een motor of een auto aanschaffen? Beide klinken goed en beide hebben hun eigen voor- en nadelen. Welke moet je nou kiezen? Wij willen je graag helpen met het maken van een keuze. Deze blog bevat drie dingen die belangrijk zijn om te overwegen wanneer je een motor wilt aanschaffen. Benieuwd naar motoronderdelen en accessoires? Dan kunnen we je doorverwijzen naar Gebben Motoren! Maar voor nu: drie aspecten over motoren waar je over moet nadenken voordat je een motor aanschaft.

Minder ruimte om grote items te vervoeren

Wanneer je een motor in plaats van een auto koopt, zul je ongetwijfeld tegen het probleem aanlopen dat je te weinig ruimte hebt. Je wekelijkse boodschappen doen is een stuk lastiger met een motor dan met een auto. Tenzij je natuurlijk dicht bij de supermarkt woont. Wees je hier dus bewust van wanneer je overweegt om een motor aan te schaffen.

Een motor maakt je kwetsbaarder

Ook een belangrijk punt om te overwegen; de veiligheid. Een auto heeft een carrosserie die je beschermt mocht je iets overkomen. Dit is niet het geval bij een motor. Het enige tussen jou en de buitenwereld is een motorpak. En motorpakken zijn zeker wel stevig en robuust, maar dat dit beschermt je maar tot op een bepaald punt.

Heel erg afhankelijk van het weer

Heerlijk in de warme zon op je motor op de snelweg crossen is een droom, maar jammer genoeg zal dit niet het hele jaar door het geval zijn. Je zult ook te maken krijgen met hevige regen, vorst, hagel, noem maar op. Niet bepaald ideaal. In de auto heb je hier minder last van. Dit is daarom ook heel belangrijk in je overweging mee te nemen.

Maar; de sensatie!

Deze blog klinkt niet echt als de meest positieve of motorvriendelijke blog die je misschien had verwacht. Maar het is zeker niet onze bedoeling je af te schrikken om een motor aan te schaffen! Aan het eind van de dag is het je eigen keuze. Motoren zijn populair voor een reden. Maar, veiligheid gaat altijd voorop, en dat was vooral het punt dat we naar voren wilden brengen!

Reacties zijn gesloten.