Maak jouw magazijn veiliger met deze drie tips

Het beheren en leiden van een groot magazijn komt met grote verantwoordelijkheden. Veiligheid bijvoorbeeld. Veiligheid hoort altijd voorop te staan! Heb jij dat onder controle? Het kan nooit kwaad om eens extra te controleren. Hier zijn drie veiligheidsrisico’s die je misschien over het hoofd hebt gezien.

Goed stapelen

Een stootje tegen een magazijnstelling kan gebeuren. Dit moet je natuurlijk zoveel mogelijk zien te voorkomen, maar soms ontkom je er niet aan. Dus wanneer het gebeurt, wil je natuurlijk niet dat spullen verschuiven of zelfs (op je) vallen! Dit gevaar is heel gemakkelijk te voorkomen door spullen goed op elkaar te stapelen. Gooi ze dus niet zomaar op elkaar, maar wees juist zorgvuldig. Dit maakt het ook makkelijker om spullen juist op te pakken en te halen wanneer je ze nodig hebt of wanneer ze in de weg staan.

Duidelijke loop- en rijpaden

Bij grote magazijnen is het natuurlijk niet praktisch om overal heen te lopen. Hier gaat ontzettend veel tijd in zitten. Heftrucks zijn hiervoor natuurlijk ideaal, maar wees voorzichtig. Als je te snel of te gevaarlijk rondrijdt vergroot je het risico op ongelukken. Een verkeerde bocht of slecht om je schouder of voor je kijken en jij of een voetganger ligt om. Maak duidelijke loop- en rijpaden zodat er afstand blijft tussen voetgangers en voertuigen.

Opgeruimd staat netjes

Strompelen of tegen spullen aanrijden die op de grond rondslingeren, niet echt ideaal, of wel? Het is zo’n makkelijke fout om te voorkomen, maar kan gevaarlijke situaties veroorzaken en nare gevolgen hebben als er niet op wordt gelet. Letsel in personeel, gebroken materiaal of producten, en vertraging in het werk. Dat is waar je tegenaan kijkt als je er geen rekening mee houdt. Wees dus proactief en zorg dat je niks laat slingeren.

Een magazijn is groot en er gebeurd zoveel tegelijk, soms is het moeilijk om overzicht te houden. Alles soepel laten lopen is niet makkelijk. Deze drie tips zijn een goed begin voor een beter en veiliger magazijn. Hopelijk helpen deze drie tips om wat kinderziektes in je magazijnproces te verbeteren!

Reacties zijn gesloten.