Motor kopen? Dit even nalopen!

Wil je binnenkort je wagen aan een nieuwe motor? Het allerbelangrijkste voordat je de aankoop doet, is dat je alles eromheen op orde hebt. Zorg niet alleen dat je bent voorbereid op de brandstofkosten, maar ook de verzekering. Je kan alvast berekenen wat een motorverzekering kost. Alles in orde? Lees dan verder voor onze adviezen voor het kopen van een motor.

Zorg dat het past

Hoe je zit op een motor is niet instelbaar zoals bij een fiets en auto. Het is dan ook belangrijk dat je een motor koopt die past bij jouw postuur en bij hoe je wilt rijden. Het spreekt dan ook voor zich dat je niet een motor koopt die te groot voor je is. Daarnaast kies je een model afgaand op wat je van plan bent. De standaard modellen zijn goed voor beginners. Ben je van plan hoge snelheden te rijden, dan is een sportief model wellicht iets voor jou. Daarbij leun je iets meer naar voren. Een model voor langere afstanden leunt juist iets naar achter.

Doe vooronderzoek

Doe wat onderzoek naar het merk voordat je een definitieve beslissing maakt. Zo weet je van tevoren of je je motor wel in de buurt kan laten repareren en of onderdelen makkelijk te krijgen zijn. Want een keer onderhoud aan je motor moeten verrichten is gegarandeerd. Check daarnaast ook wat onderhoud aan de motor ongeveer gaat kosten. Door op internet ervaringen te lezen weet je of je wel moet willen beginnen aan waar je oog in eerste instantie op viel.

Hoogte en gewicht

Vooral als je je eerste motor gaat kopen is dit belangrijk: zorg dat de motor die je uitzoekt een bij jou passende hoogte en gewicht heeft. Vooral als je in het begin bang bent om de motor te laten vallen bij het stoplicht, is het fijn als je beide voeten plat op de grond kunt planten bij stilstand. Daarnaast moet de motor niet te zwaar voor je zijn. Je wilt immers de motor een stuk vooruit kunnen duwen als je pech hebt en weer makkelijk overeind kunnen zetten als je hem laat vallen.

Reacties zijn gesloten.