Op tijd bidden

Tijdens de gebedstijden in Rotterdam kan je in de hele stad in verschillende moskeeën terecht. Wat met name belangrijk is, is dat je je gebed op tijd probeert te verrichten. In de huidige samenleving is men snel geneigd om het gebed uit te stellen of samen te voegen. Dit is niet correct. De oproep tot de salaat is 5x paar dag op gezette tijden. Deze gebedstijden zijn dan ook erg belangrijk om te volgen.

Op Zuid kan je al hamdoulilah op verschillende plekken terecht om het gebed op tijd te verrichten. De grootste moskee is de Essalaam moskee, deze steekt op afstand al uit met zijn prachtige minaretten. In deze moskee zijn ook andere activiteiten te vinden zoals koranlessen en lezingen. Je kan hier terecht op de gebedstijden in Rotterdam en erbuiten.

Ook de Kocatepe moskee is een belangrijke moskee in Rotterdam-Zuid. De adhaan is op vrijdagen prachtig te horen in de hele Afrikaanderwijk. Het ontroerende geluid motiveert de harten om in de moskee aan te sluiten bij het gebed.

Coronamaatregelen en het gebed

Het gebed brengt veel extra zegeningen met zich mee als het in groepsverband wordt gebeden. Daarom was het voor vele moslims erg teleurstellend toen, door de Corona-pandemie de moskeeën moesten sluiten.

Gelukkig kunnen we weer in de moskee terecht. Er gelden natuurlijk wel belangrijke regels vanuit de overheid en vanuit het RIVM. De activiteiten in de moskee zijn doorgaans geannuleerd.

Wel kan er op de gezette gebedstijden weer gebeden worden. Je moet je eigen gebedskleed meenemen. Op iedere 1.5 meter is er een plek aangegeven waar je kunt bidden. Een mondkapje is nog niet verplicht maar dit verandert binnenkort. Het mondkapje is wel alvast streng geadviseerd tijdens de gebedstijden in Rotterdam.

Vrijdaggebed

Vrijdag is onze mooiste dag van de week als moslimgemeenschap. Het hoogtepunt van deze dag is het duhr gebed. Een prachtig moment om samen te komen en onze Heer te bedanken en te aanbidden. Dit is een moment om je mooiste kleren aan te trekken en met plezier naar het gebed te gaan. Moge Allah swt onze gebeden en dus accepteren. En moge hij ons beschermen tegen het Corona-virus en alle andere narigheid in de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *