27 november 2021

Praktijkdiploma boekhouden

2 min read

Als je een tijdje uit boekhouden bent en je wilt er weer beginnen, als je je kennis over boekhouden wilt opfrissen of als je boekhouden wilt leren voor je eigen bedrijf, dan is het een goede optie om een praktijkdiploma boekhouden te halen. Met dit PDB heb je alles basiskennis van boekhouden en kun je zelfs aan de slag bij kleine tot middelgrote ondernemingen. Je weet hoe je moet boekhouden en kunt dit aantonen met je PDB. Je kunt administratieve en financiële taken uitvoeren en je weet veel over financiering, administratie en calculatie.

Als je een praktijkdiploma boekhouden hebt, dan heb je hier een opleiding voor gedaan. Hier zal je leren over alle bovenstaande aspecten. Je hebt geleerd over vermogen, rechtsvormen, administratie, financiering, inkopen en verkopen, het dagboek bijhouden en berekenen van verkoopprijzen, kostprijzen, de winst en de afschrijving.

Een opleiding volgen voor een praktijkdiploma boekhouden

De genoemde onderwerpen klinken best lastig, maar gelukkig kun je bij een opleiding hier alles over leren. Hier krijg je dan een praktijkdiploma boekhouden voor. Voor deze opleiding is geen vooropleiding nodig, maar enige kennis van boekhouden en/of calculatie is altijd fijn. De opleiding bij Fabius is maar 28 lessen lang, hiernaast besteed je nog enkele uren aan huiswerk en leren voor het examen, maar daarna ben je helemaal klaar als je het examen met een voldoende afsluit! Hierna krijg je het praktijkdiploma boekhouden. Dit diploma staat mooi op je cv en is bij veel werkgevers een pluspunt. Je zult vast snel ergens worden aangenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *