Tekort aan goed personeel. Wat te doen?

Ieder bedrijf heeft goed personeel nodig, maar niet ieder bedrijf vindt de juiste mensen voor het werk dat gedaan moet worden. Er heerst een tekort aan verschillende soorten personeel in Nederland. Dit is een kwalijke zaak, omdat de juiste mensen niet allemaal op de juiste plek zitten. Dit is voor zowel de werkgever als de werknemer niet voordelig. Door middel van recruitment kan dit probleem worden opgelost. Recruitment zorgt er, net als bijvoorbeeld headhunters of uitzendbureaus, voor dat de juiste mensen op de juiste werkplek terecht komen. Dit zijn de mensen die werkgevers zoeken om hun kennis, ervaring en persoonlijkheid. Recruitment zorgt voor deze goede match tussen beide partijen.

Recruitment

Recruiters zorgen ervoor dat potentieel nieuw personeel worden geworven en hierna volgt een onderzoek om te kijken of het daadwerkelijk de juiste kandidaten zijn. Er zullen gesprekken plaatsvinden om erachter te komen wat de kandidaat wil en kan bieden. Mogelijk vinden er ook diepere onderzoeken plaats, zoals testen. Dit om er alleen maar meer achter te komen wat de kandidaat wil, wat bij hem of haar past en wat zij een toekomstig werkgever te bieden hebben. Recruiters zijn een externe partij, waardoor de onafhankelijkheid hoog blijft. Dit kan voor zowel de werkgever als de werknemer interessant zijn.

Waarom een recruiter inschakelen?

Het inschakelen van een recruiter is voor veel bedrijven en mensen die op zoek zijn naar werk een mooie uitkomst. Bedrijven hebben vaak weinig tijd en missen de focus die nodig is om de juiste mensen te vinden voor hun bedrijf. Het uitgebreid zoeken, onderzoeken en selecteren van mensen kost nu eenmaal erg veel tijd en vraagt expertise. Recruiters zijn daarnaast veel meer ervaren in het werk dan het bedrijf en door het extern zijn kunnen ze eerder mensen afwijzen die niet passen bij wat er gezocht wordt. Ook mensen die werk zoeken hebben vaak weinig tijd om een geschikte werkgever te zoeken, omdat er ook enorm veel werkgevers zijn. Het kiezen hieruit is lastig en daarom worden er vaak recruiters ingeschakeld. De recruiter is immers ervaren en heeft een groot netwerk van bedrijven die mogelijk een nieuwe werkgever kunnen zijn. Een recruiter kan ook advies geven en iemand die werkt zoekt helpen om de functie te krijgen die ze ambiƫren.

Reacties zijn gesloten.