Tips voor vinden van een notaris

Een notaris kan bij veel verschillende aktes helpen, maar waar vind je de geschikte notaris voor jouw situatie? Je wilt vaak niet te veel betalen, maar wel een goede service ontvangen. In dit artikel geef ik een aantal tips die kunnen helpen bij het vinden van een notaris.

Zoek op Google

Tegenwoordig zijn de zoekmachines heel snel met het vinden van het juiste resultaat. Alleen moet jij Google wel helpen door bijpassende kernwoorden te gebruiken, want anders weet de zoekmachine niet waar jij exact naar op zoek bent. Zoek bijvoorbeeld al op de specifieke akte waarvoor je een notaris nodig hebt en vul dit eventueel aan met de omgeving waarin je zoekt.

Vergelijken

Zoals je waarschijnlijk al hebt ondervonden vind je op Google heel veel verschillende notarissen. Maar wat nu? Waar moet je op letten? Door te zoeken op vergelijkingswebsites kun je meerdere notarissen met elkaar vergelijken. Zij hebben vaak ook een groot aanbod en beschikken over handige filter opties. Je kunt bijvoorbeeld filteren op de goedkoopste notaris. De website filtert dan deze eruit, wat jou veel tijd kan schelen. Je hoeft ze namelijk nu niet meer zelf een voor een met elkaar gaan vergelijken. Je kunt naast prijs ook filteren op locatie en de verschillende aktes.

Gesprek

Nadat je al het zoekwerk hebt gedaan is het handig om met een aantal notarissen contact op te nemen. Je kunt jouw situatie uitleggen en vragen of hij of zij jou daarbij kan helpen. Op basis van die gesprekken kan je een beslissing nemen en kun je op een echt gesprek komen. Je neemt dan samen jouw situatie door en controleert alle papieren etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *