27 november 2021

Verplicht thuis werken

2 min read

De Nederlandse overheid heeft iedereen vriendelijk verzocht alleen naar buiten te gaan wanneer dit echt nodig is. De zogenaamde intelligente lock down moet er voor zorgen dat de Corona crisis niet verder verspreid. Het feit dat Nederlanders thuis blijven zorgt ervoor dat er opvallende trends ontstaan. Elke week bespreken wij twee van deze opvallende trends in onze blog. Deze week bespreken we de opvallende opkomst van het thuis koken en het doe-het-zelven. Zet je bureaustoel in je zelf opgerichte thuiswerk plek dus maar op de perfecte ergonomische stand en laat ons onder de blog weten wat je er van vindt!

Thuis koken

Nu we niet meer zomaar naar buiten mogen gaat Nederland de kleine dingen in het leven meer waarderen. Uit eten gaan bijvoorbeeld. Nu alle hotels, restaurants en cafes verplicht dicht zijn is thuis koken opeens veel populairder. Sommige mensen pakken dit op als hobby, andere zien het meer als verplichting. Voor ondernemers die een webshop hebben gespecialiseerd in etenswaren en kruiden is dit een gouden tijd. Voor hun mag thuis bezorgd vaker een dipje hebben en wat hun betreft eet Nederland voortaan alleen nog maar thuis in het nieuwe normaal

Thuis klussen

Nederlanders zijn een voorspelbaar volk. Nu iedereen thuis zit vanwege de corona crisis schieten de verkopen bij de doe het zelf markten zoals Gamma omhoog. Nu heel Nederland thuis moet werken is er opeens tijd om de werkzaamheden aan het huis aan te pakken. We sparen aan de ene kant reistijd uit en aan de andere kant werken we stiekem ook net wat minder uren dan op kantoor. De tijd die we besparen besteden we aan verf, schutting, stenen en schakelmateriaal kopen. Al die klusjes die normaal blijven liggen zoals de schuurdeur een likje verf geven en dat gat in de schutting maken worden nu eindelijk opgepakt.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *