Voordelen van en tips over het kopen van glazen eettafels

Glazen eettafels zijn de ideale aanvulling op allerlei soorten eetkamers. Of je nu veel of weinig ruimte hebt, het kan altijd. Dit komt omdat deze tafels doorzichtig zijn en zo op gaan in de rest van het interieur. Er zijn veel verschillende modellen glazen eettafels beschikbaar en het kan dan ook moeilijk zijn om de juiste keuze te maken. Daar willen wij je hier een handje bij helpen.

Voordelen

Voordat we ingaan op alles waar je op moet letten als je glazen eettafels gaat bekijken, willen we eerst kort de vele voordelen bespreken, zoals:

  • Glazen eettafels zijn heel gemakkelijk schoon te maken. Het maakt dus niet uit als je iets morst, je veegt het met een doekje eenvoudig weer weg.
  • Dit maakt ook meteen dat een glazen eettafel over het algemeen hygiënischer is dan andere varianten.
  • Daarnaast heb je op een glazen eettafel geen last van kringen, aangezien het vocht niet in het glas kan trekken.
  • Tot slot hoef je weinig onderhoud te plegen aan een glazen eettafel. Ze gaan dus over het algemeen vele jaren mee.
  • Omdat glazen eettafels over het algemeen weinig kleur bevatten, passen ze bij vrijwel elk interieur.

Waar moet je rekening mee houden?

Ondanks al deze voordelen, zijn er ook een aantal factoren waar je rekening mee moet houden voordat je de sprong waagt. Zo geldt voor glazen eettafels bijvoorbeeld wel dat er snel krassen op kunnen komen. Gelukkig is dit eenvoudig te voorkomen met placemats of onderzetters. Een tweede aandachtspunt is het feit dat vingerafdrukken en vetvlekken heel erg opvallen. Als je er echter dagelijks een doekje overheen haalt, is dit zo opgelost. Een laatste eigenschap van glazen eettafels waar je op moet letten, is dat het glas natuurlijk kan breken. Als je dus kinderen of huisdieren hebt, moet je overwegen of je dit risico wilt lopen. Uiteraard breekt het glas niet zomaar en zolang je iedereen leert spullen rustig neer te zetten, zal je dan ook niet gauw problemen ervaren.

Op zoek naar glazen eettafels

Nu je weet wat de voor- en nadelen van glazen eettafels zijn, is het tijd om de zoektocht te beginnen. Hiervoor is het handig om jezelf een aantal vragen te stellen, zodat je het aantal opties kunt verkleinen. Deze vragen zijn:

  • Hoeveel personen moeten er aan de tafel kunnen zitten?
  • Hoe groot is jouw budget voor de tafel?
  • Wat voor poten hebben jouw voorkeur?
  • Welke stijl past het beste bij de rest van het interieur?

Ga naar een speciaalzaak

Met al deze tips op zak, kunnen wij je nog maar één ding aanraden: breng een bezoekje aan een meubelspeciaalzaak. Hier kan je niet alleen al je vragen stellen aan expert, maar krijg je ook de mogelijkheid om de verschillende opties van dichtbij te bekijken. Dat maakt het makkelijker om je een voorstelling te maken van hoe het er in jouw eetkamer uit zal komen te zien. Dat is fijn aangezien het een aardige investering is en je natuurlijk wel zeker wilt weten dat je de juiste keuze maakt. 

Reacties zijn gesloten.