20 januari 2022

Waar moet je op letten bij de aankoop van werkkleding bouw?

1 min read
Werkkleding bouw

Werkkleding voor de bouw dient aan een aantal voorwaarden te voldoen. Het is namelijk belangrijk dat de kleding je toelaat om zo veilig mogelijk je risicowerk te kunnen uitvoeren. Welke deze voorwaarden zijn, verschilt per bouwsector.

Op sommige plaatsen is het bijvoorbeeld belangrijk dat de kleding waterbestendig is en op andere plaatsen moet het dan weer vuurbestendig zijn. Wat vooral belangrijk is, is dat het jou als werknemer voldoende bescherming biedt voor de werkzaamheden die er worden uitgevoerd. Ook dient goede bouw werkkleding comfortabel te zitten en de zichtbaarheid van werknemers te vergroten.

Werkkleding bouw

Welke werkkledij heb je nodig?

Welke werkkleding er nodig is, hangt ook af van welke werkzaamheden je als bouwvakker uitvoert. Een passende werkbroek en werkshirts, -jassen en -truien zijn altijd een must. Daarnaast zijn er bij sommige werkzaamheden ook belangrijke veiligheidsaccessoires nodig.

Denk daarbij bijvoorbeeld aan een veiligheidshelm. Die is noodzakelijk als er ook maar een kleine kans is dat zware objecten op je hoofd vallen. Daarnaast zijn er kniekousen. Deze zijn handig bij werkzaamheden waarbij je veel op je knieën moet werken. Ook een pet, muts, sjaal en handschoenen kunnen in bepaalde situaties handige accessoires zijn. Als je niet goed weet welke werkkleding je moet kopen, kan je altijd om raad vragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *