20 januari 2022

Wat zijn oorkappen?

1 min read
oorkappen

Oorkappen zijn een vorm van gehoorbescherming dat goed van pas komt als je werkt in een luidruchtige omgeving, zoals in de bouw. Als je wordt blootgesteld aan 80 dB worden ze sterk aangeraden, maar als dat 85 dB is, is gehoorbescherming zelfs verplicht. Het is natuurlijk ook mogelijk om te kiezen voor oordopjes, maar deze zijn omslachtiger. Bovendien gaan ze minder lang mee. Gehoorkappen bestaan ook in verschillende soorten. Sommige modellen zijn meer geschikt voor privégebruik, terwijl andere beter zijn om te gebruiken in een werkomgeving.

oorkappen
Asian woodworker working at woodwork workshop. Asian workman carpenter

Soorten gehoorkappen

Er zijn heel wat verschillende gehoorkappen. Allereerst zijn ze verkrijgbaar in diverse kleuren en uitvoeringen. Daarnaast zijn er zowel gehoorkappen voor kinderen als volwassenen. Er zijn ook gehoorkappen die het geluid volledig dempen en andere uitvoeringen die nog enig geluid doorlaten. Ook daar zit er nog verschil in.

Sommige actieve gehoorkappen laten bijvoorbeeld muziek door, terwijl andere gehoorkappen met communicatie mogelijkheden komen. De eerste soort is perfect voor persoonlijk gebruik. Zo geniet je van je favoriete liedjes zonder er anderen mee te storen. Het laatste model kan in een professionele setting gebruikt worden. Op die manier kunnen collega’s je belangrijke info doorgeven, zonder dat jij schade oploopt aan je gehoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *