Welke vloer is geschikt voor jouw huis?

Eindelijk heb je tijd en geld om een nieuwe vloer aan te leggen. Ga je voor houten vloeren in Utrecht, of toch maar steen? Laminaat is ook nog een optie. Er is enorm veel keuze te vinden op de markt. En ieder heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Ben je er nog niet uit? In deze blog bespreken we drie verschillende soorten vloeren die je zou kunnen overwegen!

Hardhouten vloeren

Hout is altijd wel mooi. Het geeft je huis een huiselijke en knusse uitstraling. Het is makkelijk schoon te maken, gewoon vegen en dweilen en klaar weer. Een houten vloer gaat ook lang mee. Verder kan het de waarde van je huis verhogen! Maar, er zitten ook keerzijden aan. Houten vloeren kunnen namelijk niet goed tegen vocht en kunnen snel beschadigen als je ze ruw worden behandeld. Houten vloeren zijn dus niet geschikt voor keukens en badkamers. Bewaar ze dus voor je slaapkamer en je woonkamer.

Keramische tegels

Keramische tegels komen in alle vormen en kleuren. Ze kunnen dus op maat gemaakt worden en in elk interieur passen. Of je nou van effen kleuren houdt of patronen, met tegels is alles mogelijk! Ze zijn ook heel duurzaam. Krasjes, deuken en waterschade zie je niet zo gauw. Maar als tegels beschadigd raken, zijn ze niet makkelijk te vervangen. Verder voelen ze ook heel koud aan onder je voeten en laten ze je voetstappen luider klinken. Dit soort tegels zijn dan ook het meest geschikt voor keukens en badkamers.

Tapijt

Lekker zacht onder je voeten, geen luide voetstappen. Tapijt voelt heerlijk aan. En er is meer dan genoeg keuze. Je kunt elke kleur kiezen die je wil. En soorten materiaal zijn er ook in overvloed. Wol is duurzaam en weerstaat vocht en vlekken goed. Nylon gaat lang mee, is synthetisch en kun je recyclen. En dat zijn nog maar twee soorten. Verder kun je op tapijt niet uitglijden en is het makkelijk te plaatsen. Een nadeel is wel dat tapijt moeilijk is schoon te maken. Regelmatig stofzuigen is helaas niet genoeg. En natuurlijk, het is enorm gevoelig voor vlekken die je er moeilijk of zelfs niet eruit krijgt. Pas dus op met de wijn!

Dit is natuurlijk niet alles. Er bestaat ook nog laminaat, bamboe, linoleum en nog veel meer. Ieder met zijn eigen sterke en zwakke punten. Wees dus goed bewust van wat je belangrijk vindt aan een vloer en zoek de vloer die daarbij past.

Reacties zijn gesloten.